Salut lume!
10 octombrie 2019
Mituri spulberate despre brokerii financiari
15 octombrie 2019Este brokerul financiar prietenul sau dușmanul tău? Răspunsul la această întrebare ține mai mult de percepție, de educația financiară și de cultură. În Statele Unite la Americii peste 90% din finanțări se încheie prin intermediul brokerilor. În România, procentul finanțărilor obținute prin brokeri este undeva sub 10% dar este în creștere.
Partenerul de finațare KIWI Finance de la care dețin franciza, au inregistrat in luna decembrie a anului trecut un volum-record de credite (dosare) depuse in bancile partenere, insumand peste 27,5 milioane euro, dublu fata de decembrie 2017 si cu 15% mai mult fata de decembrie 2007 (cel mai bun decembrie dinainte de criza).
Comparativ cu ultima luna a anului 2008 – anul de debut al crizei financiare in Romania si cel mai slab decembrie din istoria KIWI Finance – cresterea este de-a dreptul spectaculoasa: volumul creditelor a fost mai mare cu 650%. Cu alte cuvinte, ultima luna a anului 2018 a fost cea mai buna luna decembrie din istoria companiei, cu un volum-record de dosare depuse in banci.
Intr-un context economic complex, cererea de credite a crescut constant in 2018 concomitent insa cu solicitarile clientilor de a primi solutii de creditare la cazurile concrete de venituri si istoric de creditare.
La sfarsitul anului 2017, KIWI Finance, lider al brokerilor de credite din Romania a depasit nivelul de 1 miliard de euro credite intermediate de la infiintarea companiei.
Mă aștept ca în anii ce urmează, trendul să rămână crescător și să crească importanța brokerilor financiari precum și încrederea în ei.
